Velkolepé století IV. (78. díl)

Datum vysílání: 17. 10. 2015  Čas: po 19. hodině

Hrají: Halit Ergenc, Vahide Percin, Aras Bulut Iynemli, Engin Oztürk, Pelin Karahan Güntay, Merve Bolugur, Yasemin Allen, Ozan Güven, Nur Fettahoglu, Selen Oztürk a další

Mihrimah zjišťuje, že je těhotná. Usmíření.
Ženy, které podporovala Hürremina nadace, jí přicházejí poděkovat - Hürrem znovu vidí ohnivého simurga, vzpomínají se Sulejmanem na Cihangira. - Sulejman: Je mi úzko, Hürrem... - Je rozhodnuto o stavbě mešity nesoucí Cihangirovo jméno.
Hürrem dává pokyny k své poslední vůli, Sümbülovi odkazuje svůj deník. Dává příkaz vystavět veřejný hamám pro ženy. - Přijíždějí Bayezid a Selim, kvůli matce zachovávají klid, ale jejich ženy Defne a Nurbanu se střetávají na chodbách Topkapı. Hürrem si zavolá Nurbanu a je ohromena její reakcí: Stanu se vládkyní. - Hürrem se bojí, že Nurbanu bude příčinou Bayezidovy smrti, a přikazuje ji zabít.
V panice o osud svých synů si Hürrem zavolá Rüstema: Rüsteme, Jsi má jistota. Přísahej, že budeš chránit mé syny. Rüstem přísahá na korán: Mezi našimi šehzade nebude války. Budu prostředníkem mezi nimi a panovníkem. Udělám pro to, co je v mých silách, obětuji i svůj život. - Hürrem: Dobře. Budeš jim průvodcem. Zvlášť Bayezidovi.