Velkolepé století IV. (80. díl)


Datum vysílání: 24. 10. 2015  Čas: 19:00

Hrají: Halit Ergenc, Aras Bulut Iynemli, Engin Oztürk, Pelin Karahan Güntay, Merve Bolugur, Yasemin Allen, Ozan Güven, Nur Fettahoglu, Selen Oztürk a další

Celý dvůr truchlí, Sulejman se uzavírá do sebe. Harém se loučí s Hürrem. Nurbanu k Defne: Nastala doba šehzade Selima. Má doba (Benim devrem başliyor...) - Defne: Nezapomeň na důstojnost, Nurbanu! 
Gülfem-Mihrimah: Nezapomeňte sultánko, že ti, které milujeme, jsou stále s námi. - Mihrimah: Nemohu pochopit, už matku neuvidím. - Bayezid vzpomíná na svůj rozhovor s matkou: Bayezide, musíš zůstat naživu. Ať se stane cokoli. Nevzdávej se milosrdenství v tvém srdci, ale rozhoduj se tak jako náš panovník. Vždy budou lidé, kteří využijí tvého milosrdenství, aby sami přežili, aby zvítězili. Znám tě dobře, můj lve, tvou statečnost, tvou velkorysost. Bojím se jen jedné věci: že se necháš unést hněvem. - Selim vzpomíná na svůj rozhovor s matkou: Selime, překonej strach, vede ke zlu. Každý z nás má své noční můry, synu. Až přijde čas, buď statečný. Statečnost ti dá, co si zasloužíš. Okamžik, kdy zmizí mír mezi tebou a Bayezidem, bude osudný pro vás oba. - Sourozenci se setkávají v matčině komnatě.
Sulejmanův monolog o lásce, životě a smrti: Všichni jdeme vstříc smrti, ale láska zůstává, je věčná. Hledím vstříc své smrti, nikdo neví, co je tam, kam směřuji.
Nurbanu se probírá šperky Hürrem: Toto je prsten, který dostala od našeho vládce z lásky...
Mezitím se vracejí ve zlé předtuše Fahriye a Sümbül a dozvídají se, že Hürremin prsten má Nurbanu. Canfeda to málem přizná, ale vtom přichází Nurbanu: Jak se opovažujete?! Jsem žena šehzade Selima a matka následníka Murada. A tebe, Fahriye, už tvá paní Hürrem neochrání...