Velkolepé století IV. (86. díl)


Datum vysílání: 14. 11. 2015   Čas: 19:10

Hrají: Halit Ergenc, Aras Bulut Iynemli, Engin Oztürk, Pelin Karahan Güntay, Merve Bolugur, Yasemin Allen, Ozan Güven, Nur Fettahoglu, Selen Oztürk a další

 Bayezid se loučí s Defne, vydává se se syny směrem na východ. Atmaca dostává jeho souhlas k zabití Rüstema.
Sultána znovu trápí dna. Gülfem a Ferhad mají starosti.
Rüstem dává Zalovi další pokyny ohledně mešity: Ať je dostatečně prostorná. - Máme zprávy o Bayezidovi? - Zal: Odjel spolu s princi (svými syny). - Rüstem: Panovník mu nechce odpustit. Kamkoli půjde, půjde za ním panovníkův hněv. Snad ho nepostihne osud šehzade Mustafy. - Zal: To ne, Mihrimah Sultan udělá vše, co je v jejích silách... Ale po jeho boku jsou Hussein Çavuş a Atmaca... (motivují Bayezida k boji se sultánem, aby se pomstili za Mustafu). - Rüstem: Po boku šehzade je ten, kdo zabil mého bratra... Chci Atmacovu hlavu.
Mihrimah se znovu sbližuje s otcem.
Město Sivas. Selimův stan. Selim: Sokollu, bude se ti líbit být velkovezírem Selima? - Lala Mustafa: Bayezid je v Erzurumu. - Selim: Bayezid věří každému.
Bayezida přijímá bejlerbej Erzurumu, ale přečte mu sultánův dopis (fetva): Bayezidovi nesmí nikdo poskytnout přístřeší. Bejlerbej přechází na Bayezidovu stranu, ale Bayezid musí jet dál, blíží se Selim a Sokollu s vojskem. Přijíždí do perského Kazvinu, žádá o azyl, ale odmítá, že by povstal proti otci. Tahmásp: Je to má satisfakce za Elkase Mirzu. Bayezida zarmoutí, že ho Tahmásp považuje za zrádce, jakým byl Elkas.